0 312 284 55 55

Zirkonyum Diş Nasıl Yapılır?

Zirkonyum Diş Nasıl Yapılır?

Kullanımı aslında diğer kaplamalar gibidir. İki aşamayı kapsar: hazırlık (birinci aşama), ve kaplama takma (ikinci aşama).

Birinci aşamada, dişleriniz kapsama için ölçülür ve değerlendirilir. Dişçi, dişiniz hazırlanmadan önce sizinle prosedürü konuşur. Bu hazırlık, küçük bir matkap ile dişi temizleme ve şekillendirmeyi de içerir.

Dişin küçük bir şeridi, kaplamanın dişin şeklini doğru alması için lokal olarak uyuşturulur. Diş macunu ile yapılan bir kalıbı ısırmanız istenecektir. Bu laboratuarlarda kaplama üretimi için kılavuz olarak kabul edilir.

İkinci adımda ise yeni kaplamanız takılacaktır. Kaplamanın yapılacağı diş yüzeyi, kaplamanın diş ile olan bağını arttırmak için çizilir ve diş bir asit ile kabartılır.

Kaplama, diş üzerine yerleştirilir. Dişçi, sabitlemeden önce görünümünü ve pozisyonunu kontrol edecektir. Daha sonra son cila verilir.

Bir Zirkonyum kaplama da mutlaka gerçek dişiniz gibi bakım gerektirir. 

Zirkonyum Porselen Kaplamalar

Kozmetik diş hekimliği alanı, son yıllarda yeni diş ürünleri geliştirerek büyük bir genişleme adımı attı. Porselen diş de bunlardan biri. Diş hekiminiz, kendi dişinize uygun bir ton seçecek. En iyi porselen kaplamaların, gerçek diş mineniz gibi değişik ton ve renk varyasyonları vardır. Bir porselen kaplamanın dışında en iyi seviyede porselen kullanılır ve içine kaplamaya güç katacak porselen eklenir. Bu çoğu zaman Zirkonyum ile yapılır. Porselen ve diş minesi yarısaydamdır. Diğer bir deyişle, ikisi de ışığın bir kısmını yansıtırken, bir kısmını soğurur. Eğer bir porselen kaplamanın tamamına sahipseniz, dişiniz hasar almış eski diş bölümlerinin yerinde güçlü beyaz yüzeyler kazanır. Bu tür kaplamaların temel avantajı, karanlık bir çizgi barındırmamalarıdır.